Historie

De mooiste bedrijven beginnen vanuit een alledaagse situatie. Een probleem dat opgelost moet worden. Zo ook CF Industrial. Twee broers bedenken in hun garage een slimme oplossing voor een probleem. Dat is het DNA van CF Industrial; het analyseren van een situatie en het aanpakken van individuele problemen op een innovatieve manier.

cfi5.png

De roots van CF Industrial zijn twee broers, een met een techniekachtergrond en een met een commerciële achtergrond. De techniekbroer had een bedrijf met een spuitcabine. Destijds werden spuitdampen nog gewoon ongefilterd naar buiten geblazen. Dit tot groot ongenoegen van de buren. De gemoederen liepen hoog op, met als gevolg dat de buren een oplossing eisten voor al die hinderlijke geuren.

De techniekbroer ontwikkelde een filterpakket met actieve kool als hoofdbestanddeel en het probleem was meteen verholpen. De commerciële broer dacht verder. Als dit bij een spuitcabine werkt, werkt het waarschijnlijk ook op ander plekken. Hij had gelijk. In 1987 startten zij samen in Linschoten het bedrijf CAN Filters. De spuitcabine werd omgebouwd tot een productieruimte voor actieve koolfilters.

De continue drive om uit te breiden, zorgde voor een gestage groei. De productrange is gedurende de jaren verder uitgebouwd en in gelijke tred ook het machinepark waar de filters geproduceerd worden. In 2011 is het bedrijf overgenomen door twee voormalige medewerkers, waarna de groei een reuzensprong maakte. Zo was er in 2019 sprake van een indrukwekkende verdriedubbeling van personeel en productiecapaciteit.

Sinds 2011 is er voortdurend focus geweest op productverbetering, procesoptimalisatie en automatisering van productieprocessen. Het resultaat is dat de standaardproducten inmiddels in meer dan 40 landen wereldwijd worden ingezet.

Begin 2018 is CF Industrial verhuisd naar een nog ruimere locatie en is er stevig geïnvesteerd in de nieuwe productiefaciliteit. CF Industrial is nu nog doeltreffender in staat om partners van de gewenste producten kunnen blijven voorzien.

Flexibiliteit is onze belangrijkste meerwaarde. Klanten en partners rekenen daarop. Het jaagt de groei aan van de productie van speciale filters, afwijkende maten en alternatieve mediatypen. Zo verankeren wij CF Industrial in de markt; als de partij die voor elke situatie en probleem een passende oplossing heeft en anders wel creëert.

Terug